Baidu lanserar ny smartphone i Kina

Marknaden för smartphones i lägre prisklasser har fullkomligt exploderat i Asien och Afrika. Samtidigt minskar skillnaderna mellan mjukvaru- och hårdvaruföretag då allt fler kombinerar tekniken. Kina är inget undantag. Google har sedan en tid tillbaka presenterat såväl ett eget operativsystem som Nexus-mobiler. Nu är det den ledande kinesiska sökmotorn Baidu som försöker sig på samma sak. Idag lanserade bolaget en helt egen smartphone riktad till kunder vars budget ligger kring tusenlappen.

Modellen Changhong H5018, som ännu inte säljs i butik, har en 3,5 tums skärm och tillverkas utav det taiwanesiska bolaget Foxconn som även producerar Apple-produkter såsom iPhone. Operativsystemet är en modifierad Android-plattform som använder sig utav Baidus egen molnteknologi. Telefonen är bland annat utrustad med en 3 megapixlars kamera, textigenkänningsverktyg samt 100GB gratis utrymme för uppladdning.

Baidu har visserligen lanserat en smartphone tidigare i samarbete med Dell men denna såldes till ett betydligt högre pris. Med den nya modellen satsar Baidu på den breda marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *