EU hotar Google med åtgärder

EU har länge fört en dialog med sökmotorjätten Google angående deras bristande integritetsskydd som inte går ihop med de krav som de europeiska ländernas dataskyddsmyndigheter ställer. EU gav i oktober Google rekommendationer om förändringar efter lanseringen av företagets nya integritetspolicy. Framför allt så handlar det om att Google måste informera sina användare tydligare om exakt vad som gäller för de olika tjänsterna.

Google har fyra månader senare lämnat ett skriftligt svar till EU men svaren på många frågor är otydliga och de europeiska dataskyddsmyndigheterna kommer därför att gå vidare med sin utredning och hotar med ”åtgärder”. Googles integritetsansvarige Peter Fleischer anklagar på sin blogg EU för att medelst nya lagar kväva innovations-kraften hos europeiska företag som riskerar att konkurreras ut av amerikanska eller asiatiska bolag.

Fleischer refererar i sitt blogginlägg till den klassiska romanen ”Don Quixote” och frågar sig om det är mer ädelt att kämpa för ära i fantasins värld än oförrätter i den verkliga världen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *