Fillagring – ett problem som många har

Idag när information och sociala medier finns i de allra flestas liv kan det komma upp mer angenämna problem. Ett av de kan vara, “Var ska jag lägga alla mina foton och filer som jag skaffar mig?”. I takt med detta har det skapats åtskilliga tjänster där du kan lagra dina filer och få åtkomst till dem var du än är, när som helst på dygnet.

Källa: Unsplash

Att köpa många hårddiskar för att lagra sina filer på kan vara både dyrt, ta mycket plats och vara något som är svårt att hålla reda på i längden.

För att lösa detta på bästa sätt finns det flera plattformar idag som erbjuder live streaming. Detta för allt inom film, serier och sport. bet365 som vi kan se här, https://extra.bet365.com/news/sv, visar sina egna matcher inom sportsbetting där du kan se allt i realtid. Ett utmärkt sätt att följa sin egen sport. Matcher som finns är Allsvenskan, Serie A eller även den spanska ligan La Liga, som kan ses när man vill, var helst man vill. Utan nedladdning. Netflix, och andra tjänster som Viaplay och C More, erbjuder också ett suveränt utbud för dig som vill slippa ladda ner filmer och istället se de direkt i din webbläsare eller på din surfplatta eller mobil. Med en okej internetuppkoppling funkar det väldigt smidigt.

https://www.mobil.se/tester/jamforande-tester/jamforande-test-basta-molnlagringen-smart-och-saker-lagring-for-foton har många företag, så kallade startups, skapat tjänster där du enkelt kan logga in, skapa mappar och annat, för att sedan ladda upp dina filer på respektive plats. Är man dessutom företagare, stor som liten, och vill ladda upp filer som du kanske vet att du inte kommer att använda på ett ganska bra tag så finns det sätt att göra detta på. Det kan  vara bra att dela in sina filer i kategorier och mappar innan man laddar upp dem så man vet var man har allt. På https://techworld.idg.se/2.2524/1.717464/google-lagprislagring-molnet står det om andra typer av filer och hur du sparar dem, och hur du enkelt kan komma åt och titta på vid senare tillfälle. Man skulle kunna se det som ett sätt att föra journal över filer.

Ett annat bra tips, i längden, är att faktiskt radera information och filer som du inte använder privat med jämna mellanrum. Det finns egentligen ingen god anledning att spara på bilder eller filer som du inte använder. Det vimlar nog av bilder som är suddiga, i dålig fokus eller på annat sätt inte möter de krav du själv har. Faktum är att de allra flesta filer bör raderas ibland.

Källa: Unsplash


Det bästa sättet att göra detta är egentligen att radera allt på din dator, padda eller smartphone för att sen installera om hela systemet. Att skaffa sig en så kallad ren installation kan vara bra att göra ungefär vart 3:e till 5:e år beroende på vilken typ av maskin man har. Det rensar upp datorn från oanvända och filer som skapas när du surfar och arbetar med program på din dator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *