Geek Girl Meetup arrangerar knytkonferens i Malmö

Den 17 november kommer 100 geekgirls i Öresundsregionen att träffas för vår Geek Girl Öresund Meetup 2012. Temat för årets Meetup är 2gether we reach the future. Vi kommer hålla sessions, workshoppa, nätverka tillsammans hela dagen från morgon till kväll. På en knytkonferens (unconference) är det deltagarna som skapar dagen och fyller den med innehåll inom teknik, kommunikation, business.

Sedan 2008 har Geek Girl Meetup gått från ett litet möte med ett femtiotal nördar till ett jättenätverk med tusentals tjejer över hela världen. ”Vi vill få tjejer att våga nörda loss och inte vara så jävla duktiga hela tiden” berättar Heidi Harman som grundat Geek Girl Meetup.

Knytkonferens
Geek Girl Meetup är en ”unconference” för tjejer som är intresserade av webb, teknologi och innovation. Tanken med en unconference är att alla som deltar är också med och bidrar till konferensen – till exempel genom att hålla ett föredrag, ha en workshop, vara moderator, fotografera, twittra, livesända, projektleda eller programmera.

Globalt nätverk
Sedan Heidi Harman och Andie Nordgren startade Geek Girl Meetup för fyra år sedan har nätverket spridit sig och samlar kvinnliga nördar både över hela Sverige, men också till Köpenhamn, Berlin, London, Hongkong, Mexiko, och Norge.

Bara tjejer
Vi finns för att vi vill lyfta fram kvinnliga förebilder inom teknik och vi vill skapa kvinnliga nätverk i en annars mansdominerad bransch, säger Pernilla Lindh som är en av årets organisatörer. Vi stärker varandra och tränar på att hålla sessions.

Geek Girl Meetup arbetar aktivt med att skapa förutsättningar för fler kvinnor och flickor att ta plats, få förebilder inom teknikbranschen och stärka varandra i rollen som föredragshållare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *