Google anklagas för att bidra till tjuvjakt på elefanter

Google brukar stoltsera med sina egna investeringar i miljövänlig el men hur är det egentligen med engagemanget för natur och miljö utöver det? Den brittisk-amerikanska naturskyddsorganisationen Environmental Investigation Agency (EIA) anklagar Google för att bidra till tjuvjakten på elefanter. Anledningen är att Google på sin japanska säljsajt publicerat 10 000 annonser för elfenben från betar. Där finns dessutom fler än 1000 annonser för valprodukter. Japan är ett av få länder som fortfarande ägnar sig åt jakt på utrotningshotade valar i strid mot internationella förbud.

EIA har påpekat detta för Google men de har hittills vägrat att ingripa och bolaget har heller inte publicerat någon officiell kommentar. EIA vädjar nu direkt till Googles vd Larry Page i hopp om att stoppa dessa annonser.

Läs mer:
EIA
DN.se

2 reaktioner på ”Google anklagas för att bidra till tjuvjakt på elefanter”

  1. Är inte ett dugg förvånad… egentligen elementärt: mycket vill ha mer eller rätt & slätt, ofattbar girighet. I början diggade jag Googles stil och sökmotor skarpt. Var definitivt imponerad av deras spamfilter m.m. Har dock sakta men säkert tvingats omvärdera min inställning i takt med Googles utveckling mot total kommersialisering där bl.a. sökresultat byts mot betalda annonser vilka får ta mer och mer utrymme i anspråk. Google behandlar dessutom våra personuppgifter etiskt synnerligen tveksamt. Börjar faktiskt betrakta dem som charlataner och lögnhalsar och ser med misstro på deras s.k. tjänster. Har under senare tid alltmer sällan använt Google och bestämde mig för att aldrig handla av de företag som annonserar hos dem! Sen stötte jag på AdBlocker… WOW! På en skala; hur underbart är det inte att se ett helt rent Chrome och gmail? Mycket, ja, enormt befriande! GOOGLE GO HOME! 😉

    1. Fast då är det ju snarare du som är girig? Annonserna är det som betalar de gratistjänster du använder. Om du tycker man ska göra rätt för sig, vilket du skriver i din kommentar, så borde du då rimligtvis endast använda betaltjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *