Johan Staël von Holstein berättar om ett hårt liv i IT-branschen

Serieentreprenören Johan Staël von Holstein – ett av IT-branschens stora affischnamn under 90-talet – gjorde nyligen en längre personlig intervju med Expressen där han berättar om livet och karriären. Han kallar där sig själv för ”misslyckad” och jämför sig själv med den eviga fyran Sven Nylander.

Intervjun är mycket läsvärd och kan fungera som en tankeställare för många unga som satsar allt på sina karriärer och sina företag. Johan berättar om såväl fysiska som psykiska påfrestningar. Innan han fyllt 50 har han drabbats av tre diskbråck och genomgått tre hjärtoperationer. Han har flera gånger hånats öppet i media och efter ett tjugotal mordhot kände han sig tvingad att lämna Sverige och flyttade med familjen till Singapore.

”Jag är för dyr, trött och för gammal nu. Jag kommer aldrig mer starta något nytt.”, säger Johan Staël von Holstein till Expressen, enligt journalisten med viss bitterhet i rösten.

Johan har nu satsat allt han äger och dessutom belånat sig kraftigt för att lyckas med sitt senaste bolag MyCube där han driver en näst intill desperat kamp mot jättar som Google och Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *