Knarksajt gav fängelse

En 27-årig från norra Dalarna man dömdes till fyra års fängelse av Attunda tingsrätt på grund av att han drivit ett forum för drogliberala på nätet – www.drogforum.net. Tingsrätten ansåg att han gjort sig skyldig till narkotikabrott eftersom personer gjort upp om knarkaffärer på webbplatsen. Mannen själv nekade till brott.

Sajten placerades på en server i Litauen men rikskriminalen lyckades ändå spåra verksamheten och inledde ett samarbete med polis i Litauen vilka gjorde en husrannsakan och kopierade innehållet på servern.

Den Blocket-liknande sajten lanserades redan år 2010 och hade i januari i år 3000 medlemmar.

2 reaktioner på ”Knarksajt gav fängelse”

  1. blocket liknande, det i sig självt borde ju isåfall betyda att blocket.se ska sitta i fängelse för det stöldgods som säljs där, eller de svarta pengar som tvättas av de som annonserar om ”alla bilar köps”.
    hur kan någon fällas för forum med köp och sälj, det är ju inte site ägaren som ingått som part i en knarkhandel. infrastruktur kan inte fällas i verkliga livet, len varför i den digitala världen?
    det var ett absurt och hårt straff.
    btw vill du köpa knark? (bäst du redigerar denna rad, annars riskerar du 4 års fängelse)

    1. Skillnaden är väl kanske att all narkotikahandel är illegal? Att sälja begagnade prylar som privatperson är inte olagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *