Megauploads grundare Kim Dotcom vill ha betalt av USA

Fildelningssajten Megauploads grundare Kim Dotcom (ja, han har faktiskt lagligen bytt namn till detta) försöker nyligen genom Twitter att få till en uppgörelse med FBI. Han befinner sig sedan i vintras i husarrest i Nya Zeeland i väntan på beslut om utlämning till USA, ett beslut som skulle komma den 7 augusti i år men som nu skjutits upp till mars 2013.

På Twitter säger han att han och de medåtalade kommer att resa till USA utan ett utlämningsbeslut om borgen och pengar för advokater som levnadsomkostnader betalas av den amerikanska staten.

Kim Dotcom ska tillsammans med sju andra män ha tjänat flera miljarder kronor genom webbplatsen Megaupload genom att sprida upphovsrättsskyddat material. Samtliga tillgångar är nu frysta och 25 advokater väntar på att få betalt.

Detta är inte första gången Kim Dotcom är i klammeri med rättvisan. Som tonåring greps han för att ha använt och sålt stulna telefonkort och 1998 dömdes han för bedrägeri och häleri. 2002 greps han återigen i Bangkok och dömdes följande år till två års villkorlig dom i det största tyska insiderbrottsmålet på den tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *