Microsoft lanserar Modern.IE

Microsoft har kämpat i motvind de senaste åren i browserkampen mot Google Chrome och Mozilla Firefox. Framför allt utvecklare har gjort narr av Internet Explorer (IE) för att den anrika webbläsaren alltid ställer till besvär när moderna webbstandarder inte följs. Microsoft har dock inte gett upp striden än och den senaste versionen av IE är definitivt ett steg i rätt riktning även om de fortfarande har en bit kvar på vägen.

För att ytterligare visa att bolaget faktiskt tar användarnas kritik på allvar och inser de brister och egenheter som så lanseras Microsoft nu också tjänsten Modern.IE där utvecklare kan hitta en rad olika verktyg och resurser för att testa kompatibilitetsproblem och få information om hur de kan lösas. Tjänsten är fortfarande en beta-version men den fungerar redan bra nog för att man ska kunna börja använda den i sitt arbete.

Modern.IE erbjuder dessutom tre månaders gratis tillgång till BrowserStack, ett virtuellt browser-test där man testa sin webbplats på en rad olika webbläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *