Netflix är här

I natt smyglanserades den amerikanska tjänsten Netflix som erbjuder filmer och serier via nätet till en månadsavgift. De har också inlett ett samarbete med Spotify där det senare bolagets befintliga kunder idag erbjudits en gratis testperiod året ut. Alla nya kunder erbjuds dessutom en gratis provmånad.

Konkurrensen på den svenska nättv-marknaden hårdnar därmed rejält. Den amerikanska TV-kanalen HBO planerar en liknande tjänst och så sent som i september lanserade Bonniers via C More tjänsten Filmnet.se. Viasats onlinetjänst Viaplay har satsat hårt på marknadsföring den senaste tiden för att bevaka och utöka sina marknadsandelar.

En reaktion på ”Netflix är här”

  1. Jag har kollat Svensk Netflix några timmar sedan. Jag fick lite besviken eftersom dess katalogen är dålig jämfört med Netflix USA. Jag har försökt att titta på TopGear och den bara har 5 säsonger och på den amerikanska Netflix finns 17 säsonger tillgängliga. Det fina är att med hjälp av tjänster som Unotelly jag kan konvertera min Svensk Netflix till USA Netflix utan att behöva använda Entropay eller andra amerikanska betaltjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *