Nyinvestering hos Voddler

Filmtjänsten Voddler, Skandinaviens ledande video-on-demand (VOD) tjänst, har tillförts 8 miljoner dollar i en investering ledd av Nokia Growth Partners, Nokias riskkapitalbolag.

Under 2010 visade Voddler fem miljoner filmer från en växande katalog av 3 500 titlar, med innehåll från både internationella och inhemska filmbolag, till över 850 000 kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Över 80% av filmerna på Voddler är annonsfinansierade och därmed gratis för kunden. Voddlers filmtjänst baseras på en unik patenterad ”streaming”-lösning, som gör det billigare och effektivare att visa film ju fler kunder man har. Voddler utvecklar nu lösningar för att visa film även på mobila enheter, som smart phones och läsplattor, och på TV-apparater med inbyggd internetkoppling och settopboxar.

”Hela underhållningsbranschen håller på att övergå till digital distribution. Det blir bara vanligare och vanligare att se film på datorer och mobila enheter. Jag vet att vi har mycket att lära av Nokias långa erfarenhet i mobila lösningar. Tillsammans bygger vi potential för framtida tillväxt och för att bli industriledande”, säger Marcus Bäcklund, Voddlers VD.

Nokia Growth Partners är ett ledande riskkapitalbolag inom tillväxtbolag för mobilteknologi, tjänster och media.

”Vi är mycket nöjda med den här investeringen i Voddler och stödjer expansionen av en väldigt tilltalande video-on-demand-tjänst och affärsmodell. Det ligger stora framtida möjligheter i att utveckla digital mediadistribution och vi ser att Voddler har en mycket stark position för detta”, säger Bo Ilsoe, partner hos Nokia Growth Partners.

Transaktionen kommer att stängas inom första kvartalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *