Projekt ska göra Kalmar län till en stark e-handelsregion

Det regionala e-handelsprojektet som Kalmar Science Park nyligen fått klartecken för genom Regionförbundet i Kalmar län ska utveckla och göra länet till en stark e-handelsregion. Genom att samla ihop och stötta nya och etablerade e-handlare i nya klustret e-commerce finns förutsättningarna för att höja e-handelskompetensen och skapa fler växande företag i en tilltagande bransch.

Redan idag finns flera framgångsrika e-handelsföretag i regionen – bygghemma.se, royaldesign.se, designonline.se och nallebudet.se – med samverkan som framgångsfaktor. Nu letar Kalmar Science Park fler.

Vi välkomnar stora som små e-handlare samt leverantörer och kraftsamlar för att kunna ta emot många, berättar Johanna Wihl ansvarig för Kalmar Science Park e-commerce.

Projektet gör att det nya klustret e-commerce får en ny projektledartjänst som kommer att kartlägga och samla e-handelskompetensen i länet för att sedan erbjuda föreläsningar med e-handelsfokus, stöd och kontakter. Medlemsföretagen i klustret blir ett kontaktnät av e-handlare som träffas en gång i månaden, utbyter erfarenheter och diskuterar nya tjänster och lösningar.

Kalmarregionen har länge visat att samverkan ger resultat. Genom att aktivt nätverka och dela kunskap med varandra har flera av regionens framgångsrika e-handelsföretag nått stark tillväxt. Genom att stötta företagen genom resurser och finansiering visar de offentliga aktörerna att e-handelsutvecklingen är viktig för regionen. Vi ser fram emot att följa utvecklingen hos både nya och befintliga e-handelsföretag, säger Jonas Ogvall, VD Svensk Distanshandel AB.

Projektet finansieras genom Regionförbundet i Kalmar län, Kalmar kommun och Kalmar Science Park.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *