Resdagboken släcks ner i juni

Schibsted Tillväxtmedier har beslutat att avveckla verksamheten inom Resdagboken.se per den 15 juni.

Sajten har varit med länge och har fortfarande många medlemmar, men lönsamheten har inte infunnit sig. Genom åren har 17 miljoner bilder och 2 miljoner dagboksinlägg lagts upp på sajten, säger Dan Ouchterlony på Schibsted Tillväxtmedier.

Vår prioritet just nu är att se till att alla som så önskar kan hämta hem sitt material från sajten innan vi stänger den 15 juni. Därför går vi brett ut med detta meddelande.

Avvecklingen kommer att meddelas medlemmarna via E-post.

Men eftersom många har bytt E-postadress behöver vi hjälp att sprida budskapet. Information och verktyg för att hämta hem sina bilder och inlägg kommer att publiceras på sajten, fortsätter Dan Ouchterlony.

Inga anställda berörs av nedläggningen.

Resdagboken.se grundades år 2000 och ägdes en tid utav försäkringsbolaget Europeiska innan de sålde sajten till Schibsted i slutet av sommaren 2009. Sajten var som störst 2007 med mer än 200 000 unika besökare per vecka. Våren 2010 nylanserades tjänsten på en helt ny .NET-plattform vilket snabbt visade sig vara en allvarlig strategisk miss. Sedan dess har bolaget tvingats lägga hela sin utvecklingsbudget på att lappa och laga buggar samtidigt som allt fler valt att dela sina reseberättelser via andra kanaler såsom Facebook och egna bloggar.

Läs mer: DN

En reaktion på ”Resdagboken släcks ner i juni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *