Sogeti stänger kontor i Fagersta

Sogetis minsta kontor, placerat i Fagersta, stängs ner vid årsskiftet. Enskilda samtal med berörda medarbetare genomförs med målet att finna så bra lösningar som möjlig för varje kollega beroende på marknads- och uppdragsläge och med hänsyn tagen till eventuella önskemål om omplaceringsort.

Efter det att de fackliga förhandlingarna kring Sogeti i Fagersta nu har avslutats är det beslutat att kontoret stängs den 31 december. Här arbetar idag sex personer. Enskilda samtal med de berörda medarbetarna pågår. Hittills har fyra av de sex medarbetarna accepterat anställning på annan ort och med de resterande två förs diskussioner om alternativa lösningar.

Vi har med våra 22 kontor runt om i landet ett medvetet fokus på att finnas lokalt nära våra kunder. I Fagersta, vårt minsta Sogetikontor, har vi haft svårt att växa på orten både vad gäller lokala kunder och att rekrytera. Därför har vi nu tagit beslutet att stänga kontoret, säger Viktor Bärgård, ansvarig för Sogetis kontor i Fagersta och Västerås.

Vi kommer även fortsatt att kunna erbjuda våra tjänster till lokala kunder i Fagerstaregionen, via våra närliggande kontor i Mälardalen och Gävle- Dalaregionen, säger regionchef Sergio de Brito.

Från och med 1 januari 2012 har Sogeti verksamhet på 21 svenska orter; Borlänge, Borås, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Oxelösund, Sandviken, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialist- tjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 100 konsulter vid företagets 22 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *