Unik Open Souce-satsning i Malmö

Genom att låta olika företag flytta in på biblioteket och skapa en tillfällig arbetsplats, får besökare möjlighet att se vilka kompetenser som krävs för olika yrken. Vi kallar det för Open Office. Den 19-23 november är temat Att arbeta med Internet genom Open Source och då får biblioteket besök av webbyrån Odd Hill som arbetar med att bygga webbplatser i publiceringsverktyget Drupal.

Program för Open Office på Lärcentrum, plan 2 i Slottet

Måndag 19 nov kl.17.00: Presentation av Odd Hill
Vad gör man på en webbyrå? Den öppna webben. Att arbeta med Drupal, ett CMS (Content Management System) i Open Source. Exempel på webbplatser byggda i Drupal.

Tisdag 20 nov kl 13.00: Nyfiken på internet?
Hur hemsidor fungerar och hur utvecklingen har gått från enkla hemsidor till de avancerade vi har idag. För dig som inte har så stor kunskap kring internet, men är nyfiken.

Onsdag 21 nov kl 14.00: KY(Kvalificerad Yrkesutbildning)
Odd Hill presenterar en utbildning som heter Php-utveckling inom open source CMS. För dig som funderar på att söka en webbutbildning till nästa år.

Onsdag 21 nov kl 18.00: Drupal Träff
För dig som arbetar inom Drupal eller är intresserad av att börja använda det. Olika byråer presenterar nya moduler och visar upp olika case. Kvällen avslutas med trevligt mingel och tekniska diskussioner.

Torsdag 22 nov kl 14.00: Låna en levande bok
Välj mellan en projektledare, en webbdesigner och en frontendare (länken mellan utvecklaren och designern).

Fredag 23 nov kl 14.00: Workshop: bygga en sajt på en timme
Du får en inblick i hur man installerar Drupal, skapar innehåll och lägger till design. Datorvana krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *