Binero drabbas av nytt haveri

Det ledande svenska webbhotellet Binero har haft en jobbig höst och vinter och problemen verkar inte vara över än. Natten till måndagen så skulle brandväggarna bytas ut för att anpassas till deras nya system. Avbrottet för kunderna beräknades till en timma. Installationen misslyckades dock och man försökte på nytt natten till onsdagen. Ett par timmar försenade så meddelades att uppkopplingen mot Telia inte fungerade.

Halv tre på eftermiddagen beslutade Binero sig till sist för att helt ge upp installationen en andra gång och gick tillbaka till den äldre utrustningen. Problemen drabbade hela Bineros system med FTP, webb, e-post, databaser och DNS-tjänster, inklusive webbhotellets egen hemsida. Samtliga servrar uppges emellertid vara oskadade. Ytterligare information om det inträffade kommer att meddelas kunderna inom kort.

Varför lägger man ett omfattande arbete som detta mitt i julhandeln kan man fråga sig? Det tyder på allvarligt bristande omdöme och icke-existerande planering i företagets ledning.

Läs mer: IDG, Binero

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *