Binero välkomnar Greenpeace

I slutet av maj rapporterade vi om att det ledande svenska webbhotellet Loopia valt att stänga ner Greenpeaces parodisajt Nestespoil.com efter att ha fått en stämningsansökning från det delvis statligt ägda finska bolaget Neste Oil. Det mer liberalt inställda webbhotellet Binero valde då att bjuda in Greenpeace och nu har de återlanserat webbplatsen på Nestespoilreturns.com.

Binero anser att lagen är ett hot mot yttrandefriheten:

Vi på Binero anser att våra kunder måste ha rätt att bli bedömda av rättslig instans, vi kan inte ta ansvar för att avgöra om en hemsida är laglig eller ej. Idag kan vi bli krävda på skadestånd om vi inte stänger ner allt vi blir tillfrågade om – vi kan till och med bli krävda på rättegångskostnader även om vi stänger ner en sajt direkt, säger Bineros VD och grundare Anders Aleborg.

Har du synpunkter på Neste Oils agerande kan du lämna dem här hos Greenpeace.

Läs hela Bineros pressmeddelande

Läs mer: IDG, IDG

2 reaktioner på ”Binero välkomnar Greenpeace”

  1. Detta är originalsidan: http://www.2011.nesteoil.com/homepage
    Denna sida var den som låg hos Loopia och blev stämd:http://moon.greenpeace.org/nestespoil/
    Detta är vad Binero la upp och som man drog igång stora PR-maskineriet för: http://nestespoilreturns.com/

    Man lyckades lura hela internetvärlden att man gjorde en god gärning utan att någon egentligen kollade vad man la upp. Binero skulle aldrig våga lägga upp originalsidan men man vill gärna värva många kunder genom att säga att man minsann tagit över sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *