Din Ekonomi testar Windows 8

Din Ekonomi har testat Windows 8 innan det släpps till allmänheten på nya PC-datorer i september. Microsoft har denna gång vågat mer än någonsin då detta är den mest dramatiska förändringen av operativsystemet Windows i företagets historia. Det vanliga upplägget med ikoner, program och skrivbord har ersatts av appar och tiles med inspiration från Windows Phone, något ägare av Nokias nya smarta telefoner känner igen väl.

Vad användarna kommer att tycka om Windows 8 återstår att se men helt klart är att det denna gång kommer att ta betydligt längre tid att vänja sig vid det nya för många. Antagligen ska man se detta som ett första steg mot framtida PC-skärmar med inbyggd touch-funktionalitet.

6 reaktioner på ”Din Ekonomi testar Windows 8”

 1. Jag gillar Microsoft och är en trogen PC-användare till skillnad från många andra av mina utvecklingskollegor. Trots detta måste jag säga att detta är den sämsta Microsoft-produkten jag någonsin sett, alla kategorier.

  Varför vill man få en PC att fungera som en smartphone eller en surfplatta? Anledningen till att man utvecklat nya navigationssystem för dessa mobila enheter är just för att de inte kan fungera som en vanlig dator… Nu tycker Microsoft att vi ska backa i utvecklingen och dessutom göra våra datorer mindre användbara? Ologiskt bortom all rim och reson.

  Mängder med olika storlekar och färger på stora tiles som navigation? Inte bara långsamt och svåröverskådligt utan dessutom riktigt fult på en stor skärm. Tyvärr känns det som att Microsofts utvecklare inte alls brytt sig om användaren utan bara velat göra något hippt och modernt.

  Windows 8 är katastrofalt dåligt måste jag tyvärr konstatera. Windows 7 är snabbt, smidigt och enkelt, varför inte hänga kvar vid något som fungerar istället för att förstöra allt man byggt upp?

 2. ”Nokias nya telefoner”… Men det finns väl förhelvete bättre och andra telefoner än nokias med wp7. Jäkla strutsar

  1. Självklart finns det andra wp7-telefoner än Nokias men det är inte särskilt relevant för artikeln. Vilka som är bäst är som alltid en smaksak, många är trots allt väldigt nöjda med sina Nokia-telefoner.

 3. Har en android-lur som jag är helnöjd med. Men jag skulle aldrig i livet vilja ha en android-dator som arbetsredskap. Sitter alltid med en tre, fyra program igång samtidigt i olika fönster. Tänk att göra detta i ett mobil-os, urk!

  Verkar som om trenden är att dator-os går mot mer och mer amatör-anpassning.
  Typ att mormor helt utan datorkunskaper, startar sin nya dator, får igång sitt bredband, skapar ett konto, överför bilder från kameran till datorn (vart hamnar bilderna? Ointressant), och sedan kan beställa foton via internet…

  Önskar helst av allt ett alternativt Win-os som är till för att jobba med, som prioriterar snabbhet och funktion för folk som kan hantera datorer, inget grafiskt krimskrams, inga mina bilder och mina dokument…

 4. Nu är det ju så att att Windows 8 (Apollo kallas den för mobiler) troligen är främst taget fram för smartphones och plattor i första hand.
  Windows 7 stödjer inte ARM processorn vilket Windows 8 RT kommer att göra.
  Det är bara se säljprognoser för smartphones:

  http://bits.blogs.nytimes.com/2012/02/13/get-ready-for-1-billion-smartphones-by-2016-forrester-says/

  Skulle Microsoft bara fortsätta med Windows 7 hade de blivit marginaliserade på konsumentmarknaden på sikt, eftersom smartphones och plattor säljer mer och mer på bekostnaden av den vanliga PC.n.

  Men på den vanliga datorn med fysiskt tangentbord och mus är fortfarande Windows 7 ett fullgott alternativ. MS har förlängt supportiden till 2020 för den.
  Så man behöver inte vara orolig.

  De flesta företagen skippade Vista och gick över från XP till Windows 7, det talar också för att den blir långlivad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *