GoDaddy säljs till miljardbelopp

En större andel av världens främsta aktör inom domänregistrering – amerikanska GoDaddy – såldes i slutet av förra veckan till de tre privata investmentbolagen KKR & Co., Silver Lake Partners och Technology Crossover Ventures. Prislappen blev 2,25 miljarder dollar, det vill säga omkring 15 miljarder kronor i dagens växelkurs.

De tre köparna har gått med på att ta över GoDaddys skulder vilka enligt en artikel i Wall Street Journal ska uppgå till nära hälften av köpesumman.

Det är ännu oklart exakt hur de nya ägarförhållandena ser ut. Bolagets VD Bob Parsons kommer att fortsätta som VD för det nya bolaget som kommer att bildas och han kommer även fortsatt ha en större ägarpost i företaget.

GoDaddys VD Bob Parsons har fått en hel del kritik från både privatpersoner och organisationer efter det att han publicerade en video där han sköt ihjäl en elefant i Zimbabwe.

2 reaktioner på ”GoDaddy säljs till miljardbelopp”

  1. Kanske dags för en ny IT-bubbla? Känns inte som en helt hälsosam marknad när bolag med miljardskulder räknas som de mest framgångsrika i branschen. GoDaddy är lite av domänbranschens McDonalds så jag skulle definitivt inte bli ledsen om bolaget gick omkull. Jag manar också till en bojkott av allting som Bob Parsons tar i. En sådan person bör inte stödjas på något vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *