Webbhotellkunder drabbade av danskt åskoväder

Mer än 20000 webbhotellkunder hos det stora danska hostingbolaget Surftown drabbades i helgen av ett längre avbrott förorsakat av de extrema åskskurar som drabbade Köpenhamn och Danmark. Det är både privatkunder och företagskunder som drabbats och ännu idag låg en del kunders webbplatser helt nere då många servrar av ej uttalad anledning behövde ominstalleras trots att Surftown själva påstår att inga maskiner skadats av vattenmassorna. Surftown själva har gjort följande uttalande till sina kunder:

Det sista dygnet har varit en påfrestelse både för Surftown och många av våra kunder. Lördag kl. 22:00 började våra alarm tjuta i vår primära serverhall. Köpenhamn fick på en timme regnmängder som motsvarade till två månader – och det är inga system byggda för att klara av. Ståldörrar skapade för att motstå vatten bändes upp, all ström i byggnaden slogs ut och väntas inte tillbaks förrän på Tisdag.

Det kommer inte som någon överraskning att detta har skapat stora problem för vår drift av servrar i byggnaden, och vi har blivit tvingade till att flytta många servrar till en av våra andra serverhallar. Från kl. 14:00 till kl. 22:00 under söndagen har vi flyttat 300+ servrar och återställning av dessa körs för fullt medan detta skrivs.

Du kan läsa mer på vår blogg, där du även hittar information om hur långt återställningen har nått. Bloggen hittar du här: blogg.surftown.se.

Vi är riktigt ledsna över de besvär som detta skapar för er, och hoppas på er förståelse medan vi kämpar på med att återställa driften för er alla så snabbt som möjligt.

Med vänliga hälsningar,

Surftown

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *