IBM bygger en blockkedjebaserad direktbetalningslösning för finansbranschen

Tjänsten har döpts till IBM blockchain world wire och är en kombination av blockkedjan Stellar och en ny digital valuta med garanterat värde. Redan tidigare har IBM meddelat sitt stöd för kryptovalutan Stronghold, vars värde är  bunden till den amerikanska dollarn. Även Stronghold använder blockkedjan Stellar som underliggande infrastruktur.

Tjänsten beskrivs som en plattform som både kan avräkna och verifiera internationella transaktioner nära nog i realtid. Plattformen ska, enligt IBM, kunna integreras med existerande betalningssystem via IBM:s api:er och hantera alla slags digitala tillgångar och hur stora belopp som helst. Betalningarna ska kunna skickas vart som helst i världen på ett säkert sätt.

Enligt IBM ska systemet fungera på så sätt att den sändande banken konverterar sin digitala tillgång till den stabila kryptovalutan inom IBM:s system, denna skickas sedan till den mottagande banken och konverteras till valfri digital tillgång som den mottagande banken önskar. Transaktionshistoriken sparas beständigt och manipuleringssäkert då blockkedjetekniken ligger som grund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter om teknik och it