Mojang presenterar miljardomsättning

Mojang, det Stockholms-baserade spelbolaget som ligger bakom supersuccén Minecraft, presenterade nyligen sitt resultat för 2012 och det är minst sagt imponerande siffror. Omsättningen uppgick till 1,15 miljarder kronor med en vinst före skatt på 580 miljoner. Mer än 9 miljoner exemplar av Minecraft för PC och Mac har sålts hittills.

Mojangs intäkter kommer i stort sett från Minecraft men bolaget har även utvecklat andra spel såsom kortspelet Scrolls. Just nu utvecklar de också ett helt nytt rymdspel som går under namnet 0x10c.

Så här uttalade sig Minecraft-skaparen Markus Persson nyligen om de enorma intäkterna:

”Det är konstigt som fan. Jag växte upp i en relativt fattig familj men så snart jag fått ett hyfsat jobb så behövde jag inte oroa mig för pengar. Mina fritidsintressen var spel och programmering så jag slösade inte. Jag kunde äta ute när jag ville och gå på bio utan att behöva spara pengar. Jag behövde fortfarande spara för att ha råd att resa och köpa datorer och spelkonsoller men det kändes bara normalt.

Nu, helt plötsligt, som ett resultat av hur det moderna samhället fungerar, så har jag på något vis lyckats tjäna en jäkla massa pengar. Jag gillar fortfarande spel och programmering och så snart jag skaffat mig den senaste datorn och spelkonsollen finns det inte så mycket annat att spendera pengar på förutom att resa. Jag kanske så småningom skaffar mig ett körkort så att jag kan köpa en bil.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *