Nordiska myndigheter granskar Facebook

Efter förslag från norska motsvarigheten till Datainspektionen så har dataskyddsmyndigheterna i Norge, Sverige, Danmark och Färöarna samt Finland och Åland gått samman och skickar nu 44 frågor till Facebook. Det gäller vilken information världens största sociala nätverk samlar in om sina användare och vad syftet med personuppgifterna är.

Ur dataskyddssynpunkt vill vi att man ska ha ett syfte när man samlar in personuppgifter — man ska veta det i förhand, säger Per Lövgren, kommunikationsansvarig på Datainspektionen i en intervju med TT.

Läs mer: SvD

En reaktion på ”Nordiska myndigheter granskar Facebook”

  1. Känns ganska onödigt. Facebooks syfte med att samla in personuppgifter är givetvis att kunna förbättra sina tjänster, erbjuda mer precis annonsering för sina annonsörer osv. PuL går för långt i mångt och mycket och ställer mest till problem för alla företag som är verksamma på internet. Låt företag och organisationer sköta sig själva så långt det är möjligt och så länge de inte agerar uppenbart olämpligt, t.ex. genom att sälja information till försäkringsbolag, registrera oliktänkande och dylikt. Regeringen säger sig vara den mest företagarvänliga regering man kan tänka sig men ändå lägger de på det ena hindret efter det andra i den svenska lagen. Man kan inte säga en sak och göra en annan. Eftersom de flesta politikerna ändå är föräldrar kan man tycka att de borde lärt sig detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *