OnlinePizza rekryterar VD från SAS

Nättjänsten OnlinePizza.se har rekryterat Anders Signell som ny VD. Anders kommer närmast från SAS där han under sex år arbetat som ansvarig för bolagets e-handel. Anders uppdrag är att bredda bolagets erbjudande och fortsätta expandera verksamheten i Sverige.

OnlinePizza.se startades av tre killar i Linköping år 2005. Företaget blev snabbt marknadsledande i Sverige med sin tjänst att via nätet beställa och få sin pizza hemkörd. Bolaget expanderade till fler marknader och idag beställs nära 5 miljoner måltider från över 1000 anslutna restauranger per år. I Sverige säljer bolaget mat för 350 mkr per år. Sedan april i år ägs OnlinePizza.se av det tyska bolaget DeliveryHero.

Mer än bara pizza nästa utmaning
OnlinePizza.se har byggt upp ett system där den lokala restaurangen får en egen hemsida, betalningslösning och är sökbar för alla som letar efter restaurangmat för utkörning i en specifik stad. Restaurangen får på så sätt både en e-handelslösning och marknadsföring, för vilket OnlinePizza.se tar en provision på ordervärdet.

Nu ska bolaget bredda sin verksamhet i Sverige genom att erbjuda användarna möjlighet att beställa mer än bara pizza via tjänsten. Som ett led i expansionen rekryteras nu Anders Signell med bland annat bakgrund som chef för SAS e-handel och ansvarig för dejtingtjänsten Spray Date.

OnlinePizza.se är ett genialiskt koncept som förenklar sättet att beställa mat för användare runtom i Sverige och få den hemkörd. Tjänsten ger dessutom restaurangerna en ny kanal till nya kunder. Tjänsten har idag ett par hundratusen användare men har en enorm potential om vi lyckas attrahera fler typer av restauranger att ansluta sig till tjänsten. Mitt uppdrag är vidareutveckla tjänsten och attrahera fler restauranger och användare att ansluta sig till konceptet, säger Anders Signell, ny VD för Onlinepizza.se.

Anders har med sin gedigna erfarenhet av online sales, konceptuveckling och marknadsföring helt rätt profil för att bygga Sveriges ledande tjänst inom hemleverans och beställning av restaurangmat på nätet. Med nya starkare ägare i ryggen och ny VD väntar en expansiv fas för bolaget, säger Erik Mellström Byrenius, grundare av bolaget.

Snart väntar årets största pizzadag
OnlinePizza.se rustar nu får årets stressigaste dag. Det finns ingen dag under året där man säljer så mycket pizza som 1 januari. Förra året gick nära 17 000 beställningar genom Onlinepizza.se:s system.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *