Phonera expanderar i Norge

Phonera fortsätter sin satsning inom Hosting på den norska marknaden genom ett strategiskt förvärv av det Oslobaserade bolaget Ventelo Hosting AS. Phonera har genom sitt norska dotterbolag FastHost Holding AS och ägarna till Ventelo Hosting AS nått en överenskommelse att förvärva 100 % av aktierna i ett skuldfritt Ventelo Hosting AS för 22,4 miljoner NOK.

Under 2010 förvärvade Phonera AB FastHost AS som är ett tjänsteföretag verksamt inom Hosting och Internetförbindelser med säte i Oslo. Nu fortsätter Phonera sin etablering på den norska marknaden genom förvärvet av Ventelo Hosting, Förvärvet är strategiskt viktigt för Phoneras fortsatta satsning på Hosting och tillhörande drifttjänster. Förvärvet möjliggör även stora marknads- och kostnadssynergier på sikt.

Detta är en strategiskt riktig affär då vi kan kombinera Ventelo Hostings långa erfarenhet inom Managed services med FastHosts gedigna kunskap inom Co-Locations/Accesser. Dessa synergier skapar goda förutsättningar för en marknadsledande position för Phonera på den norska hostingmarknaden. Det säger Henric Wiklund, VD och Koncernchef Phonera AB.

Vi har drivit hostingverksamhet sedan 1996 och Ventelo Hosting som eget bolag med stor framgång i snart två och ett halvt år. Men nu är tiden mogen för att bli en del av ett större sammanhang där det ges möjlighet till ytterligare förbättringar och vidare produktutveckling som gagnar våra kunder och marknaden. Phonera är en väldigt lämplig och bra partner för oss. Det säger Per Brose, Administrerende Direktør Ventelo Hosting AS.

Ventelo Hosting tjänsteerbjudande kan sammanfattas enligt följande:

– Dedikerad Hosting. Tjänsten inkluderar övervakning och drift av hårdvara och operativsystem, databaser och applikationer, statistik, 24 timmars beredskap och problemhantering med garanterade responstider.

– Basic Hosting. Enkel drifttjänst där kund har driftansvar. Kunden köper plats i datahall, bredband och övervakning av all infrastruktur.

– Accesser. Hyrda förbindelser från bland annat Ventelo och Hafslund (SHDSL, ADSL etc.)

– Backup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *