Skapa hemsida utan förkunskapskrav

Många går i tron om att det är avancerat arbete att skapa en hemsida. Det kan i vissa fall vara det, men i de allra flesta fall är det väldigt enkelt att skapa en hemsida, faktiskt så enkelt att vem som helst kan göra det. Man måste dock ta lite hjälp av smarta tjänster där man får väldigt mycket hjälp. Genom att använda dessa tjänster är det faktiskt inte mycket svårare att skapa en hemsida än att skriva ett mail.

Dessa tjänster kallas på engelska för ”Website Builders” och på svenska borde det då bli något i stil med hemsidebyggare. En hemsidebyggare fungerar på så sätt att man får skapa ett konto på en webbplats där man sedan kan logga in och bygga sin hemsida direkt i webbläsaren. Själva byggandet av hemsidan består till större delen av att flytta runt olika element som textblock och bilder tills man är nöjd. Man får också välja olika färger och vissa av tjänsterna erbjuder olika designmallar att utgå ifrån.

Det finns en mängd fördelar med att använda dessa hemsidebyggare.

  • Du behöver inte kunna programmera och skriva webbkod.
  • Du slipper anlita olika företag för att få hosting, domän och hemsida. Här får du allt på samma ställe.
  • Du kan gå från idé till färdig produkt på väldigt kort tid.
  • Det är faktiskt helt gratis.

Kan det verkligen vara helt gratis att skapa en hemsida tänker du säkert nu? Ja så är de flesta av dessa tjänster uppbyggda i sitt grundutförande, men möjligheten finns att koppla på tilläggstjänster och uppgradera till en prenumeration som kostar pengar. Många börjar säkerligen med en gratis version tills man känner att man är i behöv av något som kräver betalning. Det är också så de företag som driver dessa tjänster går runt.

Detta bör man tänka på om man bestämmer sig för att testa en hemsidebyggare.

  • Många tjänster lägger in en liten notis någonstans på din sida där det står vilken tjänst som har använts för att skapa sidan.
  • För att få ett eget domännamn brukar det krävas att man skaffar en betald prenumeration.
  • Viss avancerad funktionalitet som forum, avancerade designmallar och bloggflöde kan i vissa tjänster kräva att man börjar betala.
  • Det kan finnas begränsningar på hur mycket bilder och annan media du kan ladda upp till din hemsida samt hur många besökare du kan ha per dygn.

Kollar gärna upp detta med den tjänst du tänkt testa i förhand så det inte uppstår någon obehaglig överraskning. Hur som helst brukar en gratis version duga alldeles utmärkt i de allra flesta fall. Om man senare märker att det inte riktigt räcker till så är det ju helt enkelt bara att uppgradera.

Läs gärna på Gratishemsidor.nu om olika hemsidebyggare så kan du säkert hitta en tjänst som passar just dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *