Wikileaks-grundaren utlämnas till Sverige

Efter flera turer inom Storbritanniens rättsväsende så fattades nu på förmiddagen beslut i Supreme Court (den brittiska motsvarigheten till Högsta Domstolen) om att Wikileaks grundare Julian Assange ska utlämnas till Sverige. Assange är sedan tidigare häktad i sin frånvaro i Sverige misstänkt för våldtäkt. Nätaktivister har emellertid hävdat att det hela bara handlar om en möjlighet att få honom utlämnad till USA, något Assange uttryckt stark oro för och som enligt honom själv varit huvudorsaken till att han hela tiden motsatt sig ett utlämnande till Sverige som han anser går amerikanska statens ärenden.

Julian Assange har tidigare talat om att ta ärendet vidare till Europadomstolen för mänskliga rättigheter men huruvida detta är aktuellt är högst tveksamt.

Två av sju domare i Supreme Court motsatte sig det svenska utlämningskravet.

2 reaktioner på ”Wikileaks-grundaren utlämnas till Sverige”

  1. Tänk att bli anklagad för våldtäkt pga ett par spruckna kondomer. Jag undrar vad det är för tjejer som sparar på sådana. En av dem hade ju sparat den använda spruckna kondomen i en vecka innan hon anmälde det hela. Undrar om hon hade någon slags trofésamling som består av använda kondomer. Det kanske skall ingå i karriärsossetjejers CV att kunna visa upp använda kondomer från olika erövringar. Inte vet jag, men jag blev mycket förvånad när jag läste om det i förundersökningen. Jag har aldrig hört om något liknande.
    Något som är värre är att de här anklagelserna gör att kvinnor som blir våldtagna på traditionellt sätt kommer att få uppleva att omgivningen inte längre tar dem på allvar. Ty om samlag med en sprucken kondom kan kallas för våldtäkt så uppfattas inte våldtäkter längre som något allvarligt.

    1. När tjejen går runt och skryter på fester om att hon haft sex med assange, så är det inte så svårt att tro att hon sparat på kondomen.

      Det blev ’våldtäkt’ först när tjejerna fick nys på att de inte var ensamma, och ville då hämnas. Allt är så tydligt så att det är skrattretande. Sverige har ingen rättssäkerhet när det kommer till män som anmälts för våldtäkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *