Windows 8 en flopp?

Microsoft har ansträngt sig för att den senaste Windows-versionen ska efterlikna Windows-telefoneras system med appar. Frågan är om detta är en lyckad strategi när Windows-telefonerna inte är särskilt eftertraktade på marknaden jämfört med iOS eller Android. Försäljningen av Windows 8 går inte helt oväntat trögt och enligt nya siffror från mätföretaget Net Applications så ligger försäljningen till och med under nivån för floppen Windows Vista.

Det går dock att ge flera rimliga förklaringar till de låga siffrorna. Försäljningen av datorer har avstannat något till förmån för surfplattor vilket gör att det fortfarande har funnits en hel del laptops med Windows 7 ute i butikerna lagom till julhandeln och mellandagsrean. Dessa säljs ofta billigare eftersom det är äldre modeller som handlarna vill bli av med samtidigt som de efterfrågas av många just för att de har Windows 7. Större förändringar möts inte sällan med skepsis oavsett om de är bra eller inte.

Personligen tycker jag upplägget med tiles och appar är såväl onödigt som fult och opraktiskt men smaken är som bekant delad och 2013 kommer att bli den verkliga prövningen för Microsoft och Windows 8.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *