En liten prognos för IT-branschen

En liten prognos för IT-branschen

IT har blivit en miljardindustri och nästan alla jobb involverar teknologi på något sätt. Utvecklingen håller nästan på att springa ifrån oss och det är svårt att hitta kompetent personal som kan nyttja teknologins framsteg på rätt sätt och till företagets fördel.

Projektbaserade jobb

Allt fler IT-kunniga väljer att frångå en tillsvidaretjänst för att få intressantare uppdrag. De som lockar till IT-yrket är äventyrliga och gillar utveckling. En tillsvidaretjänst kan lätt stagnera och du gör samma sak dag ut och dag in. Därför väljer exempelvis de i chefsposition att via Brightmill hoppa in och hjälpa företag att utveckla nya processer och strategier. De kan också hoppa in som temporär chef när ett företag försöker rekrytera.

Projektbaserade arbeten verkar röra sig mer mot normen inom IT-sektorn. Personer anställs för att göra ett visst jobb såsom att skapa en databas, en app eller hjälpa företaget att utveckla bra säkerhetsprocesser.

Säkerhet

IT-chefer idag säger att säkerhet och dataintegritet kommer att vara heta frågor i branschen under de kommande åren. Hur man skyddar företagets hemligheter och kundernas uppgifter blir allt viktigare då tjuvar och hackers blir smartare och smartare. De har tiden och viljan att fokusera helt på att lösa ett problem för att komma in i ett system medan företaget måste driva sin firma och sköta säkerhet på sidan av. Det behövs större investeringar, speciellt inom det mobila och i molnet. Om företagets säkerhet brister tappar kunderna förtroende och avslutar samarbetet.

Problemet är att ingen vill vara först med de stora investeringarna, åtminstone inte företag som har en annan huvudverksamhet. Kod är svårt att upphovsrättsskydda så när ett nytt program hamnar på marknaden är det inte svårt att hitta källkoden och göra om den tillräckligt mycket för att sälja den vidare helt lagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *