Flera stora kedjor börjar erbjuda reparation av mobiler

En trasig skärm på mobilen är inget roligt och det har ibland varit svårt att hitta någon som kan reprara mobiler till ett rimligt pris. Ofta väljer man kanske att köpa en ny mobil istället eller så hittar man en mindre aktör som kan göra reparationen men risken är att det blir ganska dyrt. Men nu dyker det upp fler och fler mobilreparatörer.

I slutet av januari 2019 meddelade teknikmagasinet att man kommer satsa stort på att erbjuda service för trasiga mobiler.

Även på Media Markt har man valt att ta ett helhetsgrepp om mobilmarknaden. Sedan den 1 februari 2019 började man erbjuda sina kunder möjligheten att reparera spruckna mobilskärmar och byta batteri i samtliga varuhus. Sedan tidigare har kedjan haft de tjänsterna i butikerna i Länna, Högsbo och Gallerian i centrala Stockholm.

Media Markt beskriver satsningen som en del av det koncept där man vill erbjuda kunderna ett antal olika tjänstelösningar både före, under och efter köp.

I de tre butikerna som redan varit igång med mobilfixande har man jobbat tillsammans med M- Care. I övriga varuhus kommer Media Markt att sköta tjänsterna i egen regi. Utöver batteribyte och byte av sprucken skärm ska man också kunna diagnostisera mobilen.

Även på Elgiganten filas det för fullt på utvidgad mobilservice där man vill kunna vara auktoriserad verkstad för olika varumärken däribland Apple.

Just nu erbjuder Elgiganten in store repair i varuhusen på Kungsgatan i Stockholm och i Täby, där kunderna kan lämna in samtliga Apple-produkter för service oavsett problem. Elgiganten kommer att rulla ut servicekonceptet till ytterligare sju varuhus under året.

Som auktoriserad verkstad, det vill säga godkända av leverantörerna, så kommer produktens garanti fortsätta att gälla även efter service.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *