Facebook planerar att lansera något stort

Facebook har låtit annonsera en nyhetskonferens ikväll då de kommer att presentera lanseringen av någonting som de själva beskrivit med termen ”something awesome”. Flera branschanalytiker misstänker att det rör sig om någon form av videochat i samarbete med Skype, något som skulle kunna förklara de ovanliga problem den annars så stabila Skype-tjänsten haft sedan Microsofts köp. Ett annat hett tips är ett samarbete med Spotify som hållt sin lansering i USA hemlig under en längre tid.

Skype har för företagsvärlden länge varit ett mer seriöst alternativ till andra mer hobbycentrerade IM-tjänster såsom Microsofts egna MSN.

Det är svårt att se tidpunkten för denna lansering som slumpmässig sedan Google presenterade sitt egna splitternya sociala nätverk Google+ i förra veckan. Ironiskt nog är Facebooks Mark Zuckerberg den mest populära Google+-användaren. Det ser onekligen ut som om Facebooks första riktiga prövning nu har börjat och antalet medlemmar har de facto redan börjat avta i de mer mogna IT-länderna såsom USA och Sverige. Kan ett företag som egentligen inte har något annat att erbjuda än användarna / kunderna själva överleva i längden? Det återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *