Ny polisrazzia mot webbhotellet PRQ

Under gårdagen attackerades flera stora svenska företag och myndigheter, bland annat Swedbank, SEB och Försvarsmakten. Tidigare överbelastningsattacker har det globala hackernätverket Anonymous tagit på sig och de har nyligen uttalat hot mot den svenska staten i en ny video, motiverade främst av den svenska rättsprocessen mot Wikileaks-grundaren Julian Assange men också rättegången mot fildelningssajten The Pirate Bay.

Strax efter attacken gjorde polisen ett tillslag mot webbhotellet PRQ vilket grundades av inga mindre än Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij vilka också var med och startade Pirate Bay och som dömdes i den uppmärksammade rättegången. PRQ:s nuvarande VD Mikael Viborg har vid upprepade tillfällen hävdat att PRQ inte längre har med Pirate Bay att göra men märkligt nog försvann sajten från nätet i samband med tillslaget.

Polisen var ute efter fyra servrar vid tillslaget. Bland de sajter som fanns på dessa kan nämnas den svenska fildelningssajten tankafetast.com vilken såldes för ett par år sedan genom forumet Webmaster Network.

Webbhotellet PRQ drevs tidigare under bolagsnamnet Periquito AB, ett bolag som inte haft F-skatt sedan 18/11 2010 och som försattes i konkurs i juli i år. Sedan 2011 existerar istället bolaget PeriQ Networks AB vilket likaledes synes sakna F-skatt. Trots dessa förhållanden verkar inte Skatteverket ha agerat mot bolagen.

2 reaktioner på ”Ny polisrazzia mot webbhotellet PRQ”

  1. Varför hålla på så här? Låt oss, äntligen, fatta varandras händer och bli MEDarbetare i denna värld! Jag är gammal, snart 70, men jag vill uppmana alla, gammal som ung, att äntligen börja arbeta för en fredens värld. Snälla: det spelar ingen roll var vi står politiskt, religiöst, eller vilka olika intressen och inriktningar vi har: låt oss NU, denna kväll, besinna att vi har ALLT att vinna – och INGET att förlora – på att ta varandras händer och sluta fred! Ta varandras händer – i kväll – för hela vår värld! HAND-I-HANDRÖRELSEN startar NU, den 2 oktober klpockan 20.20! Vill du vara med?

    Jag utmanar ALLA i kväll – den 2 oktober 2012 – till HAND-I-HANDRÖRELSEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *